Antwoorden op veelgestelde vragen

Voor wie is het VIP programma precies bedoeld?
Het programma is bedoeld voor ouders die voelen dat het tijd is om hun leven echt aan te pakken. Ouders die weten dat zij zelf het werk te doen hebben, om hun leven weer lekker op de rit te krijgen. Want inzet en de bereidheid om naar jezelf te kijken, zijn van groot belang.

Voor ouders dus, die écht aan de slag willen gaan, om hun leven weer fijn op de rit te krijgen. En zich realiseren dat dit samen veel fijner & sneller gaat.

Wanneer kies je voor 1-op-1? En wanneer voor het groepsprogramma?
De meeste ouders voelen al snel bij zichzelf welke route hen het meest aanspreekt. De een wil absoluut 1-op-1 en de ander juist in het groepsprogramma. Heb jij niet direct een voorkeur, dan kijk ik graag met je mee. Dan onderzoeken we samen, wat nu het beste bij je past.

Wat als de andere ouder niet mee wil?
Wanneer beide ouders het 1-op-1 programma volgen, dan werk je allebei aan je eigen ontwikkeling. Zorgt dat je je eigen leven weer op de rit krijgt (praktisch én emotioneel). Én je werkt samen actief aan de toekomst.
Maar vergis je niet! Eén persoon heeft 99% (of misschien wel 100%) invloed op de relatie met de andere ouder. Wanneer jij namelijk verandert, verandert de dynamiek tussen jullie beiden direct. Dus kan of wil de ander niet deelnemen? Werk aan je eigen geluk – en aan dat van jullie kind(eren).

Iedere situatie is anders. Hoe kan er dan één programma zijn?
De opzet van het programma staat als een huis en de invulling is voor een groot deel maatwerk. Zodra we met elkaar een helder beeld hebben van de situatie, wordt duidelijk wat er nodig is om te kunnen bouwen aan het nieuwe plan. Zo wordt het programma verder ingevuld.

Zijn er ook gesprekken met de kinderen?
Dat zou kunnen, maar hoeft niet persé. We doorlopen de fases inzicht, wens en ruimte, voordat het plan zich vormt. Daarbij kan het wenselijk of nodig zijn om in gesprek te gaan met de kinderen.

Is het programma ook geschikt voor ouders die er zelf misschien ook wel uit kunnen komen?
Met het programma bereik je meer en bereik je het een stuk sneller. Dat is fijner voor de ouders en natuurlijk voor de kinderen. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden en je ziet niks over het hoofd. Ja dus.

En waarom zou je inzetten op misschien? Liever in één keer goed!

Andere vragen?